2015. december 11., péntek

KARÁCSONYI VÁGJ ÉS RAGASSZ - INGYEN LETÖLTHETŐ




Nem titok, hogy Okostojás szeret ragasztgatni, ezért készítettem neki egy újabb ragasztós játékot. Ezúttal egy karácsonyfát kell feldíszíteni gyertyákkal, csillaggal és az ajándékoknak is a fa alá kell kerülniük. Gondoltam, kicsit csavarok a feladaton, ezért szándékosan az alábbi formák használatával készült el a játék: kör, csillag, háromszög, négyzet, téglalap.
A játék során ismét átbeszéltük a legegyszerűbb síkidomokat  - nem először foglalkoztunk vele, a mindennapi beszélgetéseinkben is gyakran előkerül, minek milyen formája van. 
Nagyon jó móka volt, főleg azért mert apa is csatlakozott, és ha apa is játszik velünk, az csak JÓ lehet, így csupa nagy betűvel, mert apát IMÁDJUK, így csupa nagy betűvel.  Okostojás nagyon lelkes volt, minden formát felismert, még a háromszög szögeit is megszámolta! Már nem is nagyon csodálkoztam, hiszen ő egy kis Okostojás, akinek a füle mindig és mindenhol ott van, és a nagyobbik lányommal néhány hete éppen a síkidomokat tanultuk matekból :) (Már csak azt várom, mikor közli velem, hogy a körvonal egy adott ponttól azonos távolságban lévő pontok halmaza a síkban :) - ez a mondat ugyanis milliószor elhangzott )
Az elkészítéshez szükséges eszközök:

  • színes nyomtató
  • nyomtatópapír
  • olló
  • stiftragasztó
  
A bejegyzés végén található PDF fájlban az első képen azt láthatod, milyennek képzeltem el a végeredményt, a következő oldalon találod a fát, a harmadikon pedig a díszeket és az ajándékokat. Nyomtasd ki az utolsó két oldalt, vágd ki a formákat és már neki is kezdhettek. Pillanatok alatt előkészíthető elfoglaltság és nem tart túl sokáig megvalósítani, épp csak annyi idő, ameddig egy kicsi gyerek koncentrálni tud egy feladatra.




A PDF fájlt az alábbi linkre kattintva tudod letölteni:
Karácsonyi vágj és ragassz

Ez is érdekelhet:
Finommotorika fejlesztő színválogató



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése